1.  Which of the film is directed by Mr. Buddhadeb Gupta?

a

  Mohra

b

 Krantiveer

c

 1942 - A Love Story

d

 Charachar

Answer & Explanation
Answer : Option D

2.  Lala Lajpat Rai is the author of the book

a

  India Divided

b

 Unhappy India

c

 Mother India

d

 Hind Swaraj

Answer & Explanation
Answer : Option B

3.  Which of the following books was written by Phaniswar Nath 'Renu'?

a

  Rag Darbari

b

 Gunahon Ka Devta

c

 Maila Anchal

d

 Andha Yug

Answer & Explanation
Answer : Option C

4.  David Copperfield is the name of

a

  novel

b

 famous actor

c

 poem

d

 writer

Answer & Explanation
Answer : Option A

5.  Who is the author of 'The Kalam effect : My years with President'?

a

  M.J Akbar

b

 Mulk Raj Anand

c

 Anees Jung

d

 P.M. Nayer

Answer & Explanation
Answer : Option D

6.  The noval 'Post office' was written by:

a

  Rabindranath Tagore

b

 K.M. Munshil

c

 R. D Dinkar

d

 Neeraj

Answer & Explanation
Answer : Option A

7.  Who amongst the following is the author of the book 'colours of the rainbow'?

a

  V. Kamath

b

 Anita Nayyar

c

 Pritish Nandy

d

 Ranjita Biswas

Answer & Explanation
Answer : Option D

8.  Who is the Author of 'The Three Musketeers'?

a

  Miguel De Cervantes Saaverda

b

 Robert L. B Stevenson

c

 William Shakespeare

d

 Alexandre Dumas

Answer & Explanation
Answer : Option D

9.  Who is the author of 'India wins Freedom'?

a

  Dominique Lapierre

b

 Khan Abdul Gaffar Khan

c

 Maulana Azad

d

 Jawahar Lal Nehru

Answer & Explanation
Answer : Option C

10.  'Affluent Society' has been written by

a

  J.K. Galbraith

b

 J.P. Sastre

c

 L. Fischer

d

 H. Crews

Answer & Explanation
Answer : Option A

11.  Karl Marx wrote

a

  Asian Drama

b

 Emma

c

 Das Kapital

d

 Good Earth

Answer & Explanation
Answer : Option C

12.  Mulk Raj Anand is the author of

a

  The Post Office

b

 Gora

c

 India Wins Freedom

d

 Coolie

Answer & Explanation
Answer : Option D

13.  Who wrote the book 'A Passage to India'?

a

  Ruskin Bond

b

 Jawahar Lal Nehru

c

 Victor Banerjee

d

 (E)M. Forster

Answer & Explanation
Answer : Option D

14.  The first lady of the Indian screen to had been nominated to the Rajya Sabha is

a

  Nargis

b

 Madhubala

c

 Hema Malini

d

 Shobhana Bhartia

Answer & Explanation
Answer : Option A

15.  'Nature never did betray the heart that loved her' is a quotation from

a

  W.Wordsworth

b

 J.Brayon

c

 P. B Shelly

d

 J.Keats

Answer & Explanation
Answer : Option A
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers