16.  What is the capital of Tripura?

a

  Dhalai

b

 Ambasa

c

 Agartala

d

 Kailashahar

Answer & Explanation
Answer : Option C

17.  What is the capital of Indian Union Territory Daman and Diu?

a

  Daman

b

 Kavaratti

c

 Chandigarh

d

 Pondicherry

Answer & Explanation
Answer : Option A

18.  What is the capital of Punjab?

a

  Patiala

b

 Jalandhar

c

 Ludhiana

d

 Chandigarh

Answer & Explanation
Answer : Option D

19.  What is the capital of Mizoram?

a

  Saiha

b

 Aizawl

c

 Mamit

d

 Kolasib

Answer & Explanation
Answer : Option B

20.  What is the capital of Himachal Pradesh?

a

  Kullu

b

 Mandi

c

 Shimla & Dharamsala

d

 Sirmour

Answer & Explanation
Answer : Option C

21.  What is the capital of Karnataka?

a

  Mysore

b

 Shimoga

c

 Gulbarga

d

 Bengaluru

Answer & Explanation
Answer : Option D

22.  What is the capital of Indian Union Territory Pondicherry?

a

  Kavaratti

b

 Silvassa

c

 Chandigarh

d

 Pondicherry

Answer & Explanation
Answer : Option D

23.  What is the capital of Assam?

a

  Dispur

b

 Sonitpur

c

 Silvasagar

d

 Lakhimpur

Answer & Explanation
Answer : Option A

24.  What is the capital of Manipur?

a

  Imphal

b

 Chandel

c

 Senapati

d

 Bishnupur

Answer & Explanation
Answer : Option A

25.  What is the capital of Indian Union Territory Andaman and Nicobar Islands?

a

  Delhi

b

 Port Blair

c

 Silvassa

d

 Chandigarh

Answer & Explanation
Answer : Option B

26.  What is the capital of Gujarat?

a

  Rajkot

b

 Porbandar

c

 Ahmedabad

d

 Gandhinagar

Answer & Explanation
Answer : Option D

27.  What is the capital of Chhattisgarh?

a

  Durg

b

 Raipur

c

 Bilaspur

d

 Dantewada

Answer & Explanation
Answer : Option B

28.  What is the capital of Jammu & Kashmir?

a

  Jammu

b

 Srinagar

c

 Both (a) and (b)

d

 Udhampur

Answer & Explanation
Answer : Option C

29.  What is the capital of Indian Union Territory Lakshadweep?

a

  Delhi

b

 Port Blair

c

 Kavaratti

d

 Pondicherry

Answer & Explanation
Answer : Option C

30.  What is the capital of Indian Union Territory Dadra and Nagar Haveli?

a

  Daman

b

 Silvassa

c

 Kavaratti

d

 Chandigarh

Answer & Explanation
Answer : Option B
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers