31.  What is the Summer Capital of the state of Jammu & Kashmir?

a

  Leh

b

 Ladakh

c

 Ladakh

d

 Srinagar

Answer & Explanation
Answer : Option D

32.  What is the capital of Uttarakhand?

a

  Chamoli

b

 Nainital

c

 Uttarkashi

d

 Dehradun

Answer & Explanation
Answer : Option D

33.  What is the capital of Bihar?

a

  Buxar

b

 Patna

c

 Bhojpur

d

 Muzaffarpur

Answer & Explanation
Answer : Option B

34.  What is the capital of Orrisa?

a

  Deogarh

b

 Cuttack

c

 Sambalpur

d

 Bhubaneswar

Answer & Explanation
Answer : Option D

35.  What is the capital of Meghayala?

a

  Tura

b

 Shillong

c

 Baghmara

d

 Nongstoin

Answer & Explanation
Answer : Option B

36.  What is the capital of Nagaland?

a

  Phek

b

 Whoka

c

 Kohima

d

 Tuensang

Answer & Explanation
Answer : Option C

37.  What is the capital of Goa?

a

  Ponda

b

 Valpoi

c

 Panaji

d

 Margao

Answer & Explanation
Answer : Option C

38.  What is the capital of Indian National Capital Territory Territory Delhi?

a

  Delhi

b

 Mumbai

c

 Chennai

d

 Kolkata

Answer & Explanation
Answer : Option A
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers