1.  ' Montevideo ' is the capital of

a

  Vanuatu

b

 Uruguay

c

 Madagascar

d

 Sao Tome and Principe

Answer & Explanation
Answer : Option B

2.  ' Thimphu ' is the capital of

a

  Spain

b

 Bhutan

c

 Nigeria

d

 Congo

Answer & Explanation
Answer : Option B

3.  Which is the capital of ' Haiti ' ?

a

  Dublin

b

 Phnom Penh

c

 San Salvador

d

 Port-au-Prince

Answer & Explanation
Answer : Option D

4.  ' Nairobi ' is the capital of

a

  Togo

b

 Kenya

c

 Indonesia

d

 North Korea

Answer & Explanation
Answer : Option B

5.  The capital of Saudi Arabia is

a

  Taif

b

 Riyadh

c

 Madina

d

 Makkah

Answer & Explanation
Answer : Option B

6.  ' Basseterre ' is the capital of

a

  Palau

b

 Burundi

c

 Vietnam

d

 Saint Kitts and Nevis

Answer & Explanation
Answer : Option D

7.  ' Nassau ' is the capital of

a

  Belize

b

 Norway

c

 Uzbekistan

d

 The Bahamas

Answer & Explanation
Answer : Option D

8.  ' Belmopan ' is the capital of

a

  Iraq

b

 Belize

c

 Libya

d

 Namibia

Answer & Explanation
Answer : Option B

9.  Which is the capital of ' South Sudan ' ?

a

  Juba

b

 Banjul

c

 Chisinau

d

 Khartoum

Answer & Explanation
Answer : Option A

10.  ' Chisinau ' is the capital of

a

  Greece

b

 Moldova

c

 Belize

d

 Suriname

Answer & Explanation
Answer : Option B

11.  Which is the capital of ' Mali ' ?

a

  Doha

b

 Bamako

c

 Belgrade

d

 Baghdad

Answer & Explanation
Answer : Option B

12.  ' Honiara ' is the capital of

a

  Belize

b

 Uzbekistan

c

 Solomon Islands

d

 Dominican Republic

Answer & Explanation
Answer : Option C

13.  ' Georgetown ' is the capital of

a

  Malta

b

 Guyana

c

 Azerbaijan

d

 Cape Verde

Answer & Explanation
Answer : Option B

14.  Which is the capital of ' Afghanistan ' ?

a

  Kabul

b

 Moroni

c

 Jalabad

d

 Kandahar

Answer & Explanation
Answer : Option A

15.  What is the Capital of Kazakhsthan?

a

  Astana

b

 Nairobi

c

 Pristina

d

 Bishkek

Answer & Explanation
Answer : Option A
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers