1.  In India coins which were minted in with the 'hand picture' are available since

a

  1987

b

 2000

c

 2005

d

 2008

Answer & Explanation
Answer : Option C

2.  What is the national currency of Cuba?

a

  Cuban peso

b

 Czech koruna

c

 European euro

d

 Croatian kuna

Answer & Explanation
Answer : Option A

3.  In India the RBI began production of notes in 1938, issuing 2, 5, 10, 1,000 notes. 1,000 note was re-introduced again in

a

  1987

b

 2000

c

 2003

d

 2006

Answer & Explanation
Answer : Option B

4.  Under Bretton Wood System, as a member of IMF, India its per value of rupee in terms of

a

  Australian Dollar

b

 Gold

c

 American Dollar

d

 British Pound

Answer & Explanation
Answer : Option B

5.  What is the national currency of Sweden?

a

  Swedish krona

b

 Swedish mark

c

 Swedish ruble

d

 Euro

Answer & Explanation
Answer : Option A

6.  In India the RBI began production of notes in 1938, issuing 2, 5, 10, 1000 notes. 500 note was re-introduced again in

a

  1985

b

 1986

c

 1987

d

 1988

Answer & Explanation
Answer : Option C

7.  What is the national currency of Greenland(Denmark)?

a

  Danish krone

b

 Hong Kong dollar

c

 Guernsey Pound

d

 Guyanese dollar

Answer & Explanation
Answer : Option A

8.  What is the national currency of Austria?

a

  Dinar

b

 Austrian dollar

c

 Austrian sloty

d

 Euro

Answer & Explanation
Answer : Option D

9.  What is the national currency of Poland?

a

  Euro

b

 Polish ruble

c

 Polish liire

d

 Polish zloty

Answer & Explanation
Answer : Option D

10.  Which is the currency of Belgium?

a

  Euro

b

 Peso

c

 Dollar

d

 Ngultrum

Answer & Explanation
Answer : Option A

11.  What is the national currency of France?

a

  Franc

b

 Euro

c

 Guilder

d

 Peso

Answer & Explanation
Answer : Option B

12.  What is the national currency of Japan?

a

  Japanese yen

b

 Japanese renmin

c

 Japanese yuan

d

 Japanese won

Answer & Explanation
Answer : Option A

13.  What is the national currency of Mexico?

a

  Mexican peseta

b

 Mexican dollar

c

 Mexican peso

d

 Mexican real

Answer & Explanation
Answer : Option C

14.  What is the national currency of Albania?

a

  Lek

b

 Euro

c

 Dollar

d

 Kwanza

Answer & Explanation
Answer : Option A

15.  What is the national currency of Colombia?

a

  Colombian escudo

b

 Colombian franc

c

 Colombian real

d

 Colombian peso

Answer & Explanation
Answer : Option D
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers