1.  ' Whether I earned your vote or not, I have Listed to you, I have learned from you. You have made me a better President ' , as said by:

a

  Pranab Mukerjee

b

 Barack Obama

c

 George Bush

d

 APJ Abdul Kalam

Answer & Explanation
Answer : Option B

2.  Chandi Prasad Bhatt is a well known:

a

  Environmentalist and Social Activist

b

 Economist and Writer

c

 Painter

d

 Classical Hindustani Vocalist

Answer & Explanation
Answer : Option A

3.  Who of the following has been selected as the Horticulture ambassador of Maharashtra?

a

  Amitabh Bachchan

b

 Shah Rukh Khan

c

 Amir Khan

d

 Salman Khan

Answer & Explanation
Answer : Option A

4.  Jamini Roy was a famous?

a

  Producer

b

 Painter

c

 Dancer

d

 Actor

Answer & Explanation
Answer : Option B

5.  What is common between Manjit bawa,Tyeb mehta and Satish Gujral?

a

  Music

b

 Painting

c

 Politics

d

 Making Ad films

Answer & Explanation
Answer : Option B

6.  Castro Sibling is the new President of-

a

  Romania

b

 Cuba

c

 Israel

d

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option D

7.  Who amongst the following is an Economist of International fame and was in news recently?

a

  John Key

b

 Paul Krugman

c

 Nicolas Sarkozy

d

 Mohamed Elbaradei

Answer & Explanation
Answer : Option B

8.  Late Raja Ravi Verma, was an eminent figure in which of the following fields?

a

  Politics

b

 Dance

c

 History

d

 Painting

Answer & Explanation
Answer : Option D

9.  Who is Edward White?

a

  The first Vice President of USA

b

 The first American astronaut to float in space

c

 First person to discard Nobel Prize

d

 None of above

Answer & Explanation
Answer : Option B

10.  Who among the following is the creator of the Rock Garden in Chandigarh?

a

  Le Corbousier

b

 Pupul Jayakar

c

 Nek Chand

d

 Kamaladevi Chattopadhyay

Answer & Explanation
Answer : Option C

11.  In which country, Ms. Julia Gillard was made the first woman Prime Minister in the Year 2011?

a

  Australia

b

 Canada

c

 Germany

d

 Poland

Answer & Explanation
Answer : Option A

12.  Who among the following was the first Speaker of the Lok Sabha?

a

  M. A. Ayyangar

b

 G.V. Mavalankar

c

 Sardar Hukam Singh

d

 N. Sanjiva Reddy

Answer & Explanation
Answer : Option B

13.  Who among the following is a social activist campaigning against child labour?

a

  Baba Amte

b

 Shabana Amzi

c

 Mira Nair

d

 Swami Agnivesh

Answer & Explanation
Answer : Option D

14.  Ms. Vijaya Mehta has earned distinction in which of the field?

a

  Theatre

b

 Film Direction

c

 Classical Dance

d

 Journalism

Answer & Explanation
Answer : Option A

15.  Chandigarh was designed by

a

  Le Corbusier

b

 Edward Lutyens

c

 Christopher Wren

d

 Michelongo

Answer & Explanation
Answer : Option A
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers