1.  St.Francis Church is located at

a

  Ernakulam

b

 Kochi

c

 Malappuram

d

 Idukki

Answer & Explanation
Answer : Option B

2.  National Archives is located at?

a

  Kolkata

b

 Dehradun

c

 Bombay

d

 New Delhi

Answer & Explanation
Answer : Option D

3.  is the most visited state in India by foreign tourists.

a

  Maharashtra

b

 Kerala

c

 Himachal Pradesh

d

 Rajasthan

Answer & Explanation
Answer : Option A

4.  Dalhousie hill station is located in Which indian state?

a

  Punjab

b

 Haryana

c

 Himachal Pradesh

d

 Rajasthan

Answer & Explanation
Answer : Option C

5.  Who is the founder of Moti Masjid in Agra?

a

  Maharana Fateh Singh

b

 Rani Ahilya Bai

c

 Shahjahan

d

 Rao Jodha Ji

Answer & Explanation
Answer : Option C

6.  The Dr. Babasaheb Ambedkar Marathwada University is at which of the following places?

a

  Nagpur

b

 Parbhani

c

 Nanded

d

 Aurangabad

Answer & Explanation
Answer : Option D

7.  In which state is the Himalayan Kumbh organized in every twelve years?

a

  Jammu & Kashmir

b

 Himachal Pradesh

c

 Uttarakhand

d

 Sikkim

Answer & Explanation
Answer : Option C

8.  ' is believed to mark the main site of Hastinapur, which was capital of Kauravas and Pandava The imperial gazetteer of India quotes about which of the following places?

a

  Meerut

b

 Delhi

c

 Ghaziabad

d

 Faridabad

Answer & Explanation
Answer : Option A

9.  What region is also referred as the 'garden of southern India'?

a

  Cardamom Hills

b

 Western Ghats

c

 Cauvery Delta

d

 Nilgiris

Answer & Explanation
Answer : Option C

10.  India's Integrated Interim missile-testing site Chandipur-On-Sea, from where AgniIll was tested, is situated in which among the following states?

a

  Haryana

b

 Orissa

c

 Gujarat

d

 West Bengal

Answer & Explanation
Answer : Option B

11.  In which state is the ONGC harnessed site Jambusar located?

a

  Andhra Pradesh

b

 Gujarat

c

 West Bengal

d

 Rajasthan

Answer & Explanation
Answer : Option B

12.  The Central Rice Research institute is located at

a

  Cuttack

b

 Madras

c

 Rajamundry

d

 Cochin

Answer & Explanation
Answer : Option A

13.  Where has the vulture restaurant been opened up?

a

  Tonk (Rajasthan)

b

 Gadchiroli (Maharashtra)

c

 Jabalpur (Madhya Pradesh)

d

 Banaskantha (Gujarat)

Answer & Explanation
Answer : Option B

14.  Under Mother Teresa's guidance, the Missionaries of Charit built near Asansol, a leper colony is called

a

  Peace City

b

 Sahara

c

 Shanti Nagar

d

 SOS

Answer & Explanation
Answer : Option C

15.  Which of the following is nicknamed as one of the '10 paradises of the world' by National Geographic?

a

  Kerala

b

 Srinagar

c

 Hiamchal Pradesh

d

 Uttar Pradesh

Answer & Explanation
Answer : Option A
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers