31.  In which place Netaji Subhas National Institute of Sports is Located?

a

  Patiala

b

 Rohtak

c

 Manesar

d

 Hisar

Answer & Explanation
Answer : Option A

32.  Vijay Stambha is situated in

a

  Delhi

b

 Agra

c

 Chitor

d

 Jaipur

Answer & Explanation
Answer : Option C

33.  Where in India is the largest nuclear reactor plant operated?

a

  Kaiga

b

 Kalpakkam

c

 Kakrapar

d

 Kudankulam

Answer & Explanation
Answer : Option D

34.  Vedanthangal Bird Sanctuary at Tamil Nadu has reserves of

a

  Elephant, deer, wild boar, crocodile, crangetic dolphin

b

 Wild ass, wolf, nilgai, chinkara

c

 Important bird sanctuary

d

 Panther, chital, sloth bear, wolf

Answer & Explanation
Answer : Option C

35.  The headquarters of the National Power Training institute is located in

a

  Pune

b

 Bhopal

c

 Faridabad

d

 Punjab

Answer & Explanation
Answer : Option C

36.  Which hill station is not in Himachal Pradesh?

a

  Shimla

b

 Manali

c

 Coorg

d

 Khajiyar

Answer & Explanation
Answer : Option C

37.  Where is the National Institute of Virology situated?

a

  Pune

b

 Himachal

c

 Assam

d

 Mumbai

Answer & Explanation
Answer : Option A

38.  The national museum is located at

a

  Kerala

b

 Pune

c

 Lucknow

d

 New Delhi

Answer & Explanation
Answer : Option D

39.  In which state is the Pin Valley National Park situated?

a

  Himachal Pradesh

b

 Jammu & Kashmir

c

 Uttar Pradesh

d

 Uttarkhand

Answer & Explanation
Answer : Option A

40.  Where is the Indian Sloth beaar preserving Daroji Sanctuary located?

a

  Maharashtra

b

 Andhra Pradesh

c

 Karnataka

d

 Tamil Nadu

Answer & Explanation
Answer : Option C

41.  Junagadh means?

a

  Fort of Luck

b

 New Fort

c

 Old Fort

d

 Fort of Victory

Answer & Explanation
Answer : Option C

42.  Which of the two parks are UNESCO World Heritage Site?

a

  Kaziranga National Park & Manas National Park

b

 Manas National Park & Kanha National Park

c

 Kaziranga National Park & Nameri National Park

d

 Manas National Park & Nameri National Park

Answer & Explanation
Answer : Option A

43.  The famous Shajhan ' Peacock Throne ' was in

a

  Diwan-e-Khas of Red Fort

b

 Diwan-e-Aam of Red Fort

c

 Both (a) and (b)

d

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option A

44.  There are five Hindu Temples constructed here between 11th and 13 Century A.D known as Dilwara Temples is situated in which state?

a

  Rajasthan

b

 Punjab

c

 Gujarat

d

 Himachal Pradesh

Answer & Explanation
Answer : Option A

45.  Khirki Masjid is situated in

a

  Delhi

b

 Ajmer

c

 Kerala

d

 Gujarat

Answer & Explanation
Answer : Option A
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers