1.  Which is the concrete gravity dam in India?

a

  Tehri dam

b

 Bhakra dam

c

 Hirakud dam

d

 Sardar Sarovar dam

Answer & Explanation
Answer : Option B

2.  Which is the highest mountain peak in India?

a

  Kamet

b

 Trisul

c

 Kangchenjunga

d

 Mount Everest

Answer & Explanation
Answer : Option C

3.  Which is the largest crater in India?

a

  Shiva crater

b

 Lonar crater

c

 Dhala crater

d

 Ramgarh crater

Answer & Explanation
Answer : Option B

4.  Which is India's largest state by area?

a

  Bihar

b

 Sikkim

c

 Rajasthan

d

 Uttar Pradesh

Answer & Explanation
Answer : Option C

5.  Which is Largest railway route in India?

a

  Faridabad-Agra

b

 Mumbai-Pune

c

 Pune-Mumbai

d

 Dibrugarh in Assam to Kannyakumari in Tamil Nadu.

Answer & Explanation
Answer : Option D

6.  The oldest church (St. Thomas Church) in India is located in the state of

a

  Goa

b

 Assam

c

 Kerala

d

 West Bengal

Answer & Explanation
Answer : Option C

7.  By Area which is the Largest District in India?

a

  Leh

b

 Kutch

c

 Kurnool

d

 Bikaner

Answer & Explanation
Answer : Option B

8.  Which is the largest botanical garden of India?

a

  Napier Museum

b

 Assam State Zoo

c

 Indian Botanical Garden

d

 Ooty Botanical Gardens

Answer & Explanation
Answer : Option C

9.  Which is Longest national highway of India?

a

  47 A

b

 NH-5

c

 NH-7

d

 NH-11

Answer & Explanation
Answer : Option C

10.  Which is the largest church in India?

a

  Se Cathedral

b

 Parumala Church

c

 Velankanni Church

d

 Santa Cruz Basilica

Answer & Explanation
Answer : Option A

11.  The number of women entrepreneur in small scale industry is highest in the State of -

a

  Kerala

b

 Tamil Nadu

c

 Karnataka

d

 Maharashtra

Answer & Explanation
Answer : Option A

12.  The longest dam in India is

a

  Kosi Dam

b

 Bhakra Dam

c

 Hirakud Dam

d

 Nagarjuna Sagar Dam

Answer & Explanation
Answer : Option C

13.  Which is the most populous city in India as of 2011 census?

a

  Delhi

b

 Mumbai

c

 Bengaluru

d

 Hyderabad

Answer & Explanation
Answer : Option B

14.  Which of the following State has the largest forest area in India?

a

  Maharashtra

b

 Chhattisgarh

c

 Andhra Pradesh

d

 Madhya Pradesh

Answer & Explanation
Answer : Option D

15.  Which is the biggest milk plant in India?

a

  Mother Dairy

b

 Burnett Dairy

c

 Lorenae Dairy

d

 Verka milk plant

Answer & Explanation
Answer : Option A
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers