31.  Which is the Largest lake of the India?

a

  Dal Lake

b

 Chilika Lake

c

 Wular Lake

d

 Lohtak Lake

Answer & Explanation
Answer : Option C

32.  Which is the oldest church in existence in India?

a

  Parumala Church

b

 St. Francis Church

c

 St. Thomas Church

d

 Malayatoor Church

Answer & Explanation
Answer : Option C

33.  Which is the first bank in India?

a

  Bank of Bombay

b

 Bank of Hindustan

c

 State Bank of India

d

 The General Bank of India

Answer & Explanation
Answer : Option B

34.  Which is the largest prison in India?

a

  Tihar jail

b

 Naini central prison

c

 Yerwada central jail

d

 Puzhal Central prison

Answer & Explanation
Answer : Option A

35.  Which is Smallest national highway of India?

a

  47 A

b

 NH-5

c

 NH-7

d

 NH-11

Answer & Explanation
Answer : Option A

36.  Which was the first milk powder plant in India?

a

  Kheda district cooperative milk producers union

b

 Mehsana district cooperative milk producers union

c

 Sabarkantha district cooperative milk producers union

d

 Banaskantha district cooperative milk producers union

Answer & Explanation
Answer : Option A

37.  Which State has the highest population in India?

a

  Bihar

b

 Haryana

c

 Uttar Pradesh

d

 Himachal Pradesh

Answer & Explanation
Answer : Option C

38.  Which is the palace with thousand doors in India?

a

  Leh Palace

b

 Hazarduari

c

 Jehangiri Mahal

d

 Umaid Bhawan

Answer & Explanation
Answer : Option B

39.  The most densely populated state in India is

a

  Kerala

b

 Tamil Nadu

c

 West Bengal

d

 Uttar Pradesh

Answer & Explanation
Answer : Option C

40.  Which is the largest concrete dam in India?

a

  Tehri dam

b

 Bhakra dam

c

 Hirakud dam

d

 Nagarjunasagar dam

Answer & Explanation
Answer : Option D

41.  Which one of the following States of India has the highest urban density of population?

a

  Punjab

b

 Tamil Nadu

c

 West Bengal

d

 Maharashtra

Answer & Explanation
Answer : Option D

42.  Longest beach in India?

a

  Kollam beach

b

 Merina beach

c

 Konark beach

d

 Golden beach

Answer & Explanation
Answer : Option B

43.  What is place of India in the World in Tea production?

a

  First

b

 Second

c

 Third

d

 Fourth

Answer & Explanation
Answer : Option A

44.  Which is the first iron bridge of India?

a

  Banga pul

b

 Lohe ka pul

c

 Jhakan ka pul

d

 Chandighat ka pul

Answer & Explanation
Answer : Option B

45.  Which is the largest museum in India?

a

  Indian Museum

b

 National museum

c

 Salar Jung Museum

d

 Prince of Wales museum

Answer & Explanation
Answer : Option A
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers