76.  Which is the longest road in India?

a

  Cuttack to Chennai

b

 Hajira to Kolkata

c

 Pathankot to Samakhiali

d

 Grand Trunk Road

Answer & Explanation
Answer : Option D

77.  The state producing maximum vegetables in India is -

a

  Punjab

b

 West Bengal

c

 Maharashtra

d

 Uttar Pradesh

Answer & Explanation
Answer : Option B

78.  Name of the longest Train route of India -

a

  Vivek Express

b

 Himsagar Express

c

 Jammu Tawi Express

d

 Jammu Kanyakumari Express

Answer & Explanation
Answer : Option A

79.  Which is the longest river bridge of India?

a

  Vikramshila Setu

b

 Bandra-worli sea link

c

 Vembanad Rail Bridge

d

 Mahatma Gandhi Setu

Answer & Explanation
Answer : Option D

80.  The Library, the largest in India is located at

a

  Delhi

b

 Mumbai

c

 Kolkata

d

 Chennai

Answer & Explanation
Answer : Option C

81.  Which is the most literate Union territory in India?

a

  Delhi

b

 Chandigarh

c

 Puducherry

d

 Lakshadweep

Answer & Explanation
Answer : Option D

82.  Which is longest river of South India?

a

  Godavari

b

 Kaveri

c

 Narmada

d

 Mahanadi

Answer & Explanation
Answer : Option A

83.  Which is the highest gateway in India?

a

  India Gate, New Delhi

b

 Gateway of India, Mumbai

c

 Gate (main) of the Taj at Agra

d

 Buland Darwaza at Fatehpur Sikri

Answer & Explanation
Answer : Option D

84.  Which is the oldest and largest monastery in India?

a

  Tawang Gompa

b

 Hemis Monastery

c

 Rumtek Monastery

d

 Mindrolling monastery

Answer & Explanation
Answer : Option A

85.  Which is the longest canal in India?

a

  Buckingham Canal

b

 Indira Gandhi Canal

c

 Upper Ganges Canal

d

 Sutlej Yamuna Link Canal

Answer & Explanation
Answer : Option B

86.  The least populated state in India is

a

  Goa

b

 Sikkim

c

 Manipur

d

 Arunchal Pradesh

Answer & Explanation
Answer : Option B

87.  Which is the largest cave temple in India?

a

  Ellora Caves

b

 Ajanta Caves

c

 Undavalli Caves

d

 Elephanta Caves

Answer & Explanation
Answer : Option A

88.  Which is the largest freshwater lake in India?

a

  Wular lake

b

 Pulicat lake

c

 Kolleru lake

d

 Nal Sarovar lake

Answer & Explanation
Answer : Option C

89.  Which is the most densely populated state of India as per 2011 census?

a

  Bihar

b

 Kerala

c

 Rajasthan

d

 Maharashtra

Answer & Explanation
Answer : Option A

90.  Which is the first atomic station in India?

a

  Narora Power Station

b

 Madras Power Station

c

 Tarapore Power Station

d

 Rajasthan Power Station

Answer & Explanation
Answer : Option C
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers