1.  What is the full form of ' CD-ROM ' ?

a

  Compact Disc Recordable

b

 Computer Disc Read on Memory

c

 Compact Disc Read-Only Memory

d

 Common Data Received on Memory

Answer & Explanation
Answer : Option C

2.  What is the full form of ' NDA ' ?

a

  National Dairy Authority

b

 National Dental Academy

c

 National Defence Academy

d

 National Development Agency

Answer & Explanation
Answer : Option C

3.  What is the full form of ' MIPS ' ?

a

  Multi Instruction Per second

b

 Multi Information Per Second

c

 Million Instructions per Second

d

 Mutual Information Property Service

Answer & Explanation
Answer : Option C

4.  What is the full form of ' PIN ' ?

a

  Postal Indent Number

b

 Postal Index Number

c

 Past Index Number

d

 Postman Index Number

Answer & Explanation
Answer : Option B

5.  What is the full form of ' ISRO ' ?

a

  Indian Satellite Research Organisation

b

 Indian Solar Research Organisation

c

 Indian Site Research Organisation

d

 Indian Space Research Organisation

Answer & Explanation
Answer : Option D

6.  What is the full form of ' CDI ' ?

a

  Common Development Index

b

 Category Development Index

c

 Continuous Deposit on Insurance

d

 Corrective Decision on Investment

Answer & Explanation
Answer : Option B

7.  What is the full form of ' DDM ' ?

a

  Dimensional Direct Mail

b

 Dividend on Market Data

c

 Diversion on Development Market

d

 Development and Decision Making

Answer & Explanation
Answer : Option A

8.  What is the full form of ' RBI ' ?

a

  Reserve Bank of Import

b

 Regional Bag of India

c

 Reserve Book of India

d

 Reserve Bank of India

Answer & Explanation
Answer : Option D

9.  What is the full form of ' NSUI ' ?

a

  National Stock University Index

b

 National Scientist Union of India

c

 National Students Union of India

d

 National Scientific Universal Index

Answer & Explanation
Answer : Option C

10.  What is the full form of ' UX ' ?

a

  User Experience

b

 Undivided Shares

c

 Universal Marketing

d

 Usability and Expandability

Answer & Explanation
Answer : Option A

11.  What is the full form of ' IBA ' ?

a

  Indian Bank Association

b

 Insurance Administrative Board

c

 International Bank for America

d

 Individual Business Administration

Answer & Explanation
Answer : Option A

12.  What is the full form of ' DEC ' ?

a

  Direct Education Council

b

 Distance Education Council

c

 Certificate in Library Science

d

 Diploma in Electronics Communication

Answer & Explanation
Answer : Option B

13.  What is the full form of ' PAN ' ?

a

  Permanent Account Number

b

 Profit Accountability Note

c

 Profit and Accountability

d

 Point of Activity

Answer & Explanation
Answer : Option A

14.  What is the full form of ' MR ' ?

a

  Measurable Risk

b

 Market Research

c

 Marketing Revenue

d

 Managerical Resource

Answer & Explanation
Answer : Option B

15.  What is the full form of ' ICU ' ?

a

  Immediate Care Unit

b

 Intensive Care Unit

c

 Injective Care Unit

d

 International Components Unicode

Answer & Explanation
Answer : Option B
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers