1.  Sugar-cane Act

a

  1934

b

 1937

c

 1942

d

 1947

Answer & Explanation
Answer : Option A

2.  Atomic Energy Act

a

  1961

b

 1962

c

 1963

d

 1964

Answer & Explanation
Answer : Option B

3.  State Bank of Hyderabad Act

a

  1955

b

 1956

c

 1957

d

 1958

Answer & Explanation
Answer : Option B

4.  Legal Practitioners (Fees) Act

a

  1906

b

 1916

c

 1926

d

 1936

Answer & Explanation
Answer : Option C

5.  Child Labour (Prohibition and Regulation) Act

a

  1986

b

 1987

c

 1988

d

 1989

Answer & Explanation
Answer : Option A

6.  Industrial Disputes Act

a

  1945

b

 1946

c

 1947

d

 1948

Answer & Explanation
Answer : Option C

7.  National Thermal Power Corporation Limited, the National Hydro-Electric Power Corporation Limited and the North-Eastern Electric Power Corporation Limited (Acquisition and Transfer of Power Transmissi

a

  1991

b

 1992

c

 1993

d

 1994

Answer & Explanation
Answer : Option C

8.  National Cadet Corps Act

a

  1924

b

 1932

c

 1948

d

 1954

Answer & Explanation
Answer : Option C

9.  President's Emoluments and Pension Act

a

  1951

b

 1952

c

 1953

d

 1954

Answer & Explanation
Answer : Option A

10.  Cantonments Act

a

  1921

b

 1922

c

 1923

d

 1924

Answer & Explanation
Answer : Option D

11.  Army Act

a

  1950

b

 1951

c

 1952

d

 1953

Answer & Explanation
Answer : Option A

12.  Indian Wireless Telegraphy Act

a

  1911

b

 1922

c

 1933

d

 1944

Answer & Explanation
Answer : Option C

13.  Gift-tax Act

a

  1957

b

 1958

c

 1959

d

 1960

Answer & Explanation
Answer : Option B

14.  Hindu Widows' Remarriage Act

a

  1852

b

 1856

c

 1858

d

 1863

Answer & Explanation
Answer : Option B

15.  Dock Workers (Regulation of Employment) Act

a

  1918

b

 1928

c

 1938

d

 1948

Answer & Explanation
Answer : Option D
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers