76.  In company's microenvironment, ' customer markets' are of

a

  1 type

b

 3 types

c

 5 types

d

 7 types

Answer & Explanation
Answer : Option C

77.  The market process involves which functions

a

  Buying

b

 Storing

c

 Financing

d

 All of the above

Answer & Explanation
Answer : Option D

78.  False and mishandling claims vulgarity in advertisement do not match with

a

  Sales promotion

b

 Ethics in advertising

c

 Aggressive advertising

d

 Mass level of advertising

Answer & Explanation
Answer : Option B

79.  Internal marketing environment includes

a

  Markets

b

 Employees

c

 Service provider

d

 All of these

Answer & Explanation
Answer : Option D

80.  Which of the following statement is true?

a

  Brand means a name, term and symbol or a mix thereof used to identify the product of a firm and to distinguish.

b

 A brand is usually composed of a name and mark of a product.

c

 A brand name is a part of brand which can be vocalized.

d

 All of the above

Answer & Explanation
Answer : Option D

81.  Buzz marketing makes use of to spread the information about the products to other people.

a

  Retailers

b

 Suppliers

c

 Ad agencies

d

 Opinion leaders

Answer & Explanation
Answer : Option D

82.  Which is the problem of marketing communication?

a

  Distance

b

 Lack of trust

c

 Hidden sources and data

d

 All of these

Answer & Explanation
Answer : Option D

83.  Following is a Macro environmental force EXCEPT -

a

  Inflation

b

 Demographics

c

 Monetary policies

d

 Organisational culture

Answer & Explanation
Answer : Option D

84.  Which is not a part of branch concept?

a

  Product Mix

b

 Brand image

c

 Brand Franchise

d

 Brand Recognition

Answer & Explanation
Answer : Option A

85.  The term 'Grapevine Communication' is related to

a

  Formal Communication

b

 Vertical Communication

c

 Written Communication

d

 Informal Communication

Answer & Explanation
Answer : Option D

86.  Channels of distribution is known as

a

  Path Channel

b

 Trade Channel

c

 Proper Channel

d

 All of the above

Answer & Explanation
Answer : Option B

87.  Which of the following is not the stage of product life cycle?

a

  Growth

b

 Introduction

c

 Decline

d

 Market segmentation

Answer & Explanation
Answer : Option D

88.  Which of the following is an example for product attribute?

a

  Brand

b

 Brand equity

c

 Product design

d

 Product packaging

Answer & Explanation
Answer : Option C

89.  Which of the following cost may be used for pricing decision?

a

  Fixed Cost

b

 Average Cost

c

 Variable Cost

d

 All of the above

Answer & Explanation
Answer : Option D

90.  A manufacturer of industrial goods would use sales force structure.

a

  Matrix

b

 Market

c

 Product

d

 Territorial

Answer & Explanation
Answer : Option B
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers