1.  Which state is known as ' Mini Mumbai ' ?

a

  Coorg

b

 Bhopal

c

 Indore

d

 Coimbatore

Answer & Explanation
Answer : Option C

2.  Jaipur is also known by the name of -

a

  Pink City

b

 Paris of India

c

 City of Palaces

d

 All of the above

Answer & Explanation
Answer : Option D

3.  Which city is known as ' Poor Man's Ooty ' ?

a

  Tenali

b

 Bardoli

c

 Bhuvaneshwar

d

 Yercaud (Tamil Nadu)

Answer & Explanation
Answer : Option D

4.  Which state is known as ' Lychee City ' ?

a

  Gurgaon (Haryana)

b

 Salem (Tamil Nadu)

c

 Nilgris (Tamil Nadu)

d

 Muzzaffarpur (Bihar)

Answer & Explanation
Answer : Option D

5.  Which state is known as ' Diamond City ' ?

a

  Surat

b

 Agra

c

 Pune

d

 Mysore

Answer & Explanation
Answer : Option A

6.  Which state is known as ' Spice Garden of India ' ?

a

  Bengaluru

b

 Goa

c

 Kerala

d

 Hyderabad

Answer & Explanation
Answer : Option C

7.  Bengaluru is called by the name of -

a

  Silicon Valley of India

b

 Electronic City of India

c

 Space City of India

d

 All of the above

Answer & Explanation
Answer : Option D

8.  Which place is known as ' Lake City ' ?

a

  Hamirpur

b

 Udaipur

c

 Jaipur

d

 Agra

Answer & Explanation
Answer : Option B

9.  Which state is known as ' Pink City ' ?

a

  Jaipur

b

 Pune

c

 Kochi

d

 Mysore

Answer & Explanation
Answer : Option A

10.  Which city is known as ' Cultural City ' ?

a

  Rajahmundry

b

 Bhimavaram

c

 Vijayawada

d

 Guntur

Answer & Explanation
Answer : Option A

11.  Which state is known as ' City of Blood ' ?

a

  Bhubaneswar

b

 Coimbatore

c

 Kashmir

d

 Tezpur, Assam

Answer & Explanation
Answer : Option D

12.  Jodhpur is also known by the name as -

a

  Blue City

b

 Sun City

c

 All of the above

d

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option C

13.  Vadodara is a city of -

a

  Banyan City

b

 Sayaji Nagari

c

 Cultural City Of India

d

 All of the above

Answer & Explanation
Answer : Option D

14.  Kolkata is also known by the name of -

a

  Gateway of Eastern India

b

 Heaven of the Aged

c

 City of Castles andCity of Buildings

d

 All of the above

Answer & Explanation
Answer : Option D

15.  Panipat is known by the name of -

a

  Eco-City

b

 City of Weavers

c

 City of Handloom

d

 All of the above

Answer & Explanation
Answer : Option D
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers