1.  What is scientific name of ' Rabbit ' ?

a

  Leoparidae cuniculas

b

 Artiodactyl cervidae

c

 Alurpoda melanoleuca

d

 Equus ferus caballus

Answer & Explanation
Answer : Option A

2.  What is scientific name of ' Banana ' ?

a

  Mangifera indica

b

 Ananus sativus

c

 Solanum melongena

d

 Musa paradisicum

Answer & Explanation
Answer : Option D

3.  What is the scientific name of Soybean?

a

  Zea mays

b

 Glycine max

c

 Vitis vinifera

d

 Phaseolus vulgaris

Answer & Explanation
Answer : Option B

4.  What is scientific name of ' Mango ' ?

a

  Pyrus malus

b

 Mangifera indica

c

 Psidium guava

d

 Musa paradisicum

Answer & Explanation
Answer : Option B

5.  What is scientific name of ' Cotton ' ?

a

  Phaseolies auicus

b

 Azadhirachta Indica

c

 Ficus Benghalensis

d

 Gossypium Herbaceum

Answer & Explanation
Answer : Option D

6.  What is scientific name of ' Watermelon ' ?

a

  Cucumis sativas

b

 Citrus aurantium

c

 Citrullus vulgaris

d

 Citrus Limonium

Answer & Explanation
Answer : Option C

7.  What is scientific name of ' Radish ' ?

a

  Raphanus sativus

b

 Lactuca sativa

c

 Cucumis sativas

d

 Ananus sativus

Answer & Explanation
Answer : Option A

8.  What is scientific name of ' Tiger ' ?

a

  Panthera leo

b

 Panthera tigris

c

 Panther pardus

d

 Bison bonasus

Answer & Explanation
Answer : Option B

9.  What is scientific name of ' Giraffe ' ?

a

  Chiroptera

b

 Felis catus

c

 Cannis vulpes

d

 Giraffa horridus

Answer & Explanation
Answer : Option D

10.  What is scientific name of ' Wheat ' ?

a

  Zea Mays

b

 Triticum Aestivum

c

 Allium cepa

d

 Lactuca sativa

Answer & Explanation
Answer : Option B

11.  What is scientific name of ' Buffalo ' ?

a

  Felis catus

b

 Bison bonasus

c

 Acinonyx jubatus

d

 Crocodilia niloticus

Answer & Explanation
Answer : Option B

12.  What is scientific name of ' Tobacco ' ?

a

  Sorghum Vulgare

b

 Nicotina Tobaccum

c

 Zingiber officinale

d

 Ficus Benghalensis

Answer & Explanation
Answer : Option B

13.  What is scientific name of ' Dolphin ' ?

a

  Delphinidae delphis

b

 Leoparidae cuniculas

c

 Equus ferus caballus

d

 Alurpoda melanoleuca

Answer & Explanation
Answer : Option A

14.  What is scientific name of ' Black Pepper ' ?

a

  Piper nigrum

b

 Cojonus Cgjan

c

 Raphanus sativus

d

 Lycopersican esculentum

Answer & Explanation
Answer : Option A

15.  What is scientific name of ' Tulsi ' ?

a

  Cojonus Cgjan

b

 Zea Mays

c

 Ocimum Sanctum

d

 Gossypium Herbaceum

Answer & Explanation
Answer : Option C
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers