1.  Which is called the Quaker City in the world?

a

  Babylon

b

 Madagascar

c

 Tibet

d

 Philadelphia

Answer & Explanation
Answer : Option D

2.  Kolkata is known as

a

  City of Palaces

b

 Megalopolis

c

 Trade centre

d

 Port

Answer & Explanation
Answer : Option A

3.  This is also known as the ' Fortunate Island '

a

  Canary Island

b

 Island Cocos

c

 Christmas Island

d

 Cook Island

Answer & Explanation
Answer : Option A

4.  Which city is the diamond capital of the world?

a

  Jaipur, India

b

 Washington, USA

c

 Kimberley, South Africa

d

 Cape Town, South Africa

Answer & Explanation
Answer : Option C

5.  Pillars of Hercules is the nickname of

a

  Venice

b

 Strait of Gibraltar

c

 Natal

d

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option B

6.  Nilgiri Hills are known as

a

  Roof of the World

b

 Blue Mountains

c

 Tea Treasures

d

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option B

7.  Which is the Twin City?

a

  Budapest

b

 Vatican

c

 Rome

d

 Palestine

Answer & Explanation
Answer : Option D

8.  Which one of the following is known as 'The Land of the Humming bird'?

a

  Jamaica

b

 Trinidad

c

 Barbados

d

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option B

9.  Which place is called Bird Continent?

a

  South Africa

b

 Algeria

c

 South America

d

 None of the above

Answer & Explanation
Answer : Option C

10.  Which country is called the 'Sugar Bowl of the World'?

a

  Cuba

b

 India

c

 Myanmar

d

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option A

11.  Which city is called 'Australia's Front Door'?

a

  Paris

b

 London

c

 Darwin

d

 Sydney

Answer & Explanation
Answer : Option C

12.  A country which is known as Land of Maple (Leaf) is

a

  Israel

b

 Canada

c

 Saudi Arabia

d

 India

Answer & Explanation
Answer : Option B

13.  Which city is called the Eternal City?

a

  Tirupathi

b

 Thailand

c

 Tokyo

d

 Rome

Answer & Explanation
Answer : Option D

14.  Oxford is known as the

a

  Most Literate Country

b

 City of Dreaming Spires

c

 University of the World

d

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option B

15.  Gibraltar is known as

a

  Key to the Mediterranean

b

 The Eternal City

c

 Queen of the Adriatic

d

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option A
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers