1.  If you scored a cannon, which game would you be playing?

a

  football

b

 Billiards

c

 Cricket

d

 Hockey

Answer & Explanation
Answer : Option B

2.  Dipa Karmakar was recently in news, she is associated with -

a

  Chess

b

 Tennis

c

 Badminton

d

 Gymnastic

Answer & Explanation
Answer : Option D

3.  Who among the following women has become the highest individual scorer in an innings in Tests?

a

  Mithali Raj

b

 Kiran Baloch

c

 Diana Eduljee

d

 Roma Atwal

Answer & Explanation
Answer : Option B

4.  Leander Paes won the US Open Mixed Doubles Tennis Title(2015) partnering with:

a

  Kristina Mladenovic

b

 Flavia Pennetta

c

 Martina Hingis

d

 Sania Mirze

Answer & Explanation
Answer : Option C

5.  A Kabaddi team usually has -

a

  5

b

 6

c

 7

d

 8

Answer & Explanation
Answer : Option C

6.  With which game does Santosh Trophy is associated?

a

  Tennis

b

 Cricket

c

 National Football

d

 Golf

Answer & Explanation
Answer : Option C

7.  Sachin Tendulkar scored his 50th Test Century in -

a

  India

b

 Brazil

c

 South Africa

d

 India

Answer & Explanation
Answer : Option C

8.  is used in Boxing.

a

  Upper Cut

b

 Deuce

c

 Mallet

d

 Bunder Chuckker

Answer & Explanation
Answer : Option A

9.  Who was named Indian's Cricketer of the Century by Widson?

a

  Anil Kumble

b

 Sachin Tendulkar

c

 Kapil Dev

d

 Sunil Gavaskar

Answer & Explanation
Answer : Option C

10.  'Dizzy' is the nickname of what Australian player?

a

  Adam Gilchrist

b

 Jason Gillespie

c

 Glenn McGrath

d

 Brett Lee

Answer & Explanation
Answer : Option B

11.  Levoy Burrell is associated with which sports?

a

  Cricket

b

 Swimming

c

 Athletics

d

 Boxing

Answer & Explanation
Answer : Option C

12.  With which game Marry Kom is associated

a

  Cricket

b

 Tennis

c

 Boxing

d

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option C

13.  Which country will host the World Cup Football in 2014

a

  Brazil

b

 Spain

c

 France

d

 England

Answer & Explanation
Answer : Option A

14.  Who among the following has become the first Indian to score a triple century in Tests?

a

  Rahul Dravid

b

 Sachin Tendulkar

c

 V.V.S. Laxman

d

 Virender Sehwag

Answer & Explanation
Answer : Option D

15.  'Dipa Karmakar' who has recently been selected for Rio Olympics, is associated with

a

  Archery

b

 Gymnastics

c

 Pole Vault

d

 Shooting

Answer & Explanation
Answer : Option B
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers