31.  Which of the following country will host AFC Asian Cup 2019 for football?

a

  Himachal Pradesh

b

 India

c

 UAE

d

 Japan

Answer & Explanation
Answer : Option C

32.  Mark Waugh is commonly called what?

a

  Tugga

b

 Julio

c

 Junior

d

 Afganistan

Answer & Explanation
Answer : Option C

33.  Who is the first Indian sportsman to win an individual Gold medal in the Olympic Games?

a

  Leander Paes

b

 Abhinav Bindra

c

 Sushil Kumar

d

 Vijender Kumar

Answer & Explanation
Answer : Option B

34.  How many runs did Sachin Tendulkar was scored in his ODI debut?

a

  140

b

 0

c

 23

d

 1

Answer & Explanation
Answer : Option B

35.  Geet sehti has made a mark in

a

  Golf

b

 Billiards

c

 Chess

d

 Shooting

Answer & Explanation
Answer : Option B

36.  Third Umpire in Cricket can decide on -

a

  Run out

b

 Stumping

c

 Hit wicket

d

 All of these

Answer & Explanation
Answer : Option D

37.  Jaspal Rana is a distinguished athlete in which of the following games?

a

  Shooting

b

 Tennis

c

 Bolleyball

d

 Chess

Answer & Explanation
Answer : Option A

38.  Who among the following was the first heavyweight boxer to go undefeated throughout his career?

a

  Lee Epperson

b

 Larry Holmes

c

 Michael Spinks

d

 Rocky Marciano

Answer & Explanation
Answer : Option D

39.  Who is the fastest to score 12,000 runs in test matches?

a

  Kumar Sangakkara

b

 Shane Watson

c

 Hashim Amla

d

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option A

40.  When did Sachin Tendulkar make his first Test debute?

a

  1986

b

 1991

c

 1990

d

 1989

Answer & Explanation
Answer : Option D

41.  Sachin Tendulkar played his 200th test the last one of his 24 years cricket career, at Wankhede Stadium (Mumbai) against -

a

  New Zealand

b

 England

c

 West Indies

d

 Australia

Answer & Explanation
Answer : Option C

42.  The term 'Tee' is connected with

a

  Badminton

b

 Golf

c

 Bridge

d

 Polo

Answer & Explanation
Answer : Option B

43.  First Olympic Games were held in

a

  876 BC

b

 798 BC

c

 776 BC

d

 898 BC

Answer & Explanation
Answer : Option C

44.  Where did Mahendra Singh Dhoni make his ODI debut?

a

  Chittagong

b

 Dhaka

c

 Hyderabad

d

 Vishakapatnam

Answer & Explanation
Answer : Option A

45.  Sourav Ganguly made his Test debut in 1996.How many runs did he score in the 1st innings of that match?

a

  132

b

 131

c

 32

d

 99

Answer & Explanation
Answer : Option B
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers