1.  Experts say the healthiest way to view a computer monitor is by

a

  Placing it 18 to 30 inches away from your eyes

b

 Viewing from a darkened room

c

 Adjusting the screen for maximum contrast

d

 Using special glasses that filter out UV rays

Answer & Explanation
Answer : Option A

2.  Which is not application software?

a

  Photoshop

b

 Windows NT

c

 WinWord XP

d

 Page Maker

Answer & Explanation
Answer : Option B

3.  Your computer has gradually slowed down. What's the most likely cause?

a

  Overheating

b

 Your processor chip is just getting old

c

 Adware/spyware is infecting your PC

d

 You dropped a sandwich in your computer

Answer & Explanation
Answer : Option C

4.  What does PPTP stand for?

a

  Point to Point Transmission Protocol

b

 Point to Point Transfer Protocol

c

 Point to Point Tunneling Protocol

d

 Point to Point Traffic Protocol

Answer & Explanation
Answer : Option C

5.  Which function key is used to check spellings?

a

  F1

b

 F5

c

 F11

d

 F7

Answer & Explanation
Answer : Option D

6.  Which is the extension of a batch file?

a

  .exe

b

 .bat

c

 .batch

d

 .bth

Answer & Explanation
Answer : Option B

7.  Sometimes computers and cache registers in a foodmart are connected to a UPS system. What does UPS mean?

a

  United Parcel Service

b

 Uniform Product Support

c

 Under Paneling Storage

d

 Uninterruptable Power Supply

Answer & Explanation
Answer : Option D

8.  Which is the best search tool for finding Web sites that have been handpicked and recommended by someone else?

a

  Subject directories

b

 Search engines

c

 Meta-search engines

d

 Discussion groups

Answer & Explanation
Answer : Option A

9.  BIOS is used for -

a

  Loading Operating System

b

 It take inputs from keywords and other devices

c

 Updating system information on network

d

 It helps in routing

Answer & Explanation
Answer : Option A

10.  Data integrity refers to -

a

  Centralization of Data

b

 Security of Data

c

 Accuracy of Data

d

 Duplication of Data

Answer & Explanation
Answer : Option C

11.  What is the Websites code for the country United Kingdom?

a

  GB

b

 UK

c

 EN

d

 EG

Answer & Explanation
Answer : Option B

12.  One way to convert from decimal to hexadecimal is the -

a

  Binary dabble method

b

 Octal dabble method

c

 Hex Dabble method

d

 Double dabble method

Answer & Explanation
Answer : Option C

13.  In banking, railways etc which computers are used?

a

  Mini Computers

b

 Micro Computers

c

 Main Frames

d

 Super Computers

Answer & Explanation
Answer : Option C

14.  Which is a non-standard version of computing language?

a

  ARMY

b

 PROLOG

c

 APL

d

 PL/1

Answer & Explanation
Answer : Option A

15.  Which of the following is a non-volatile memory?

a

  RAM

b

 ROM

c

 VLSI

d

 LSI

Answer & Explanation
Answer : Option B
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers