1.  Which novel is considered as the first European novel of the modern era?

a

  Utopia

b

 Don Quixote

c

 City of the Sun

d

 The Tale of Genji

Answer & Explanation
Answer : Option B

2.  The Cocora valley, the principal location of Quindio wax palm, is located in

a

  Brazil

b

 Portugal

c

 Colombia

d

 Argentina

Answer & Explanation
Answer : Option C

3.  SANA is the news agency of

a

  UAE

b

 Syria

c

 Yemen

d

 Saudi Arabia

Answer & Explanation
Answer : Option B

4.  Which country (by electorate) is the world's largest democracy?

a

  India

b

 China

c

 United States

d

 United Kingdom

Answer & Explanation
Answer : Option D

5.  The headquarter of NATO is located in

a

  Paris

b

 Brussels

c

 Geneva

d

 New York

Answer & Explanation
Answer : Option B

6.  F. Scott Fitzgerald, was a/an novelist and short story writer.

a

  English

b

 Russian

c

 German

d

 American

Answer & Explanation
Answer : Option D

7.  Alexey Leonov was a/an astronaut.

a

  French

b

 Russian

c

 German

d

 American

Answer & Explanation
Answer : Option B

8.  The Chapultepec Castle is located in

a

  Egypt

b

 Mexico

c

 Indonesia

d

 South Africa

Answer & Explanation
Answer : Option B

9.  Which city is also called The City of 1,000 Minarets?

a

  Cairo

b

 Makkah

c

 Istanbul

d

 Islamabad

Answer & Explanation
Answer : Option A

10.  The deepest point in the world is

a

  Dead Sea

b

 South Pole

c

 Sinai Peninsula

d

 Mariana Trench

Answer & Explanation
Answer : Option D

11.  The creation of IOC was inspired by the ancient Olympic Games which were held in

a

  France

b

 Greece

c

 Germany

d

 Switzerland

Answer & Explanation
Answer : Option B

12.  Which country is called 'Land of thousand islands'?

a

  Finland

b

 Ireland

c

 Malaysia

d

 Indonesia

Answer & Explanation
Answer : Option D

13.  The Temple of All Religions that consists of several types of religious architecture including an Orthodox church, a mosque, and a synagogue is located in

a

  Kazan

b

 Valencia

c

 Barcelona

d

 Saint Petersburg

Answer & Explanation
Answer : Option A

14.  The Burj Al Arab which is a hotel on an artificial island is located in

a

  Doha

b

 Dubai

c

 Sharjah

d

 Abu Dhabi

Answer & Explanation
Answer : Option B

15.  Emirates is an airline of

a

  UAE

b

 Qatar

c

 Malaysia

d

 Saudi Arabia

Answer & Explanation
Answer : Option A
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers