1.  When did the invasion of Poland begin?

a

  1937

b

 1938

c

 1939

d

 1940

Answer & Explanation
Answer : Option C

2.  The independence of Bangladesh was declared in

a

  1960

b

 1956

c

 1971

d

 1984

Answer & Explanation
Answer : Option C

3.  How did Abu al-Abbas become well known in the court of Charlemagne?

a

  Muslim enemy of the king

b

 Gift from the Abbasid court

c

 Beloved pet from an Indian king

d

 Distinguished diplomat from the Islamic world

Answer & Explanation
Answer : Option B

4.  When was Anglo-Russian Entente signed?

a

  1905

b

 1906

c

 1907

d

 1908

Answer & Explanation
Answer : Option C

5.  When did Charlemagne conquer the Lombards?

a

  771

b

 772

c

 773

d

 774

Answer & Explanation
Answer : Option D

6.  With which of the following is the term Liberty, Equality and Fraternity associated?

a

  Olympic Games

b

 French Revolution

c

 Russian Revolution

d

 Industrial Revolution

Answer & Explanation
Answer : Option B

7.  Who won the Battle of Poitiers in 732?

a

  Carloman

b

 Charles Martel

c

 Pepin the Short

d

 Pepin of Herstal

Answer & Explanation
Answer : Option B

8.  Which king was first addressed as 'Your Majesty'?

a

  Akbar

b

 Louis

c

 Victoria

d

 Henry VIII

Answer & Explanation
Answer : Option D

9.  Fabian socialism emerged first in

a

  India

b

 Russia

c

 Germany

d

 Great Britain

Answer & Explanation
Answer : Option D

10.  When did Louis the Pious die?

a

  817

b

 821

c

 833

d

 840

Answer & Explanation
Answer : Option D

11.  A political leader Napoleon Bonaparte belongs to which country?

a

  China

b

 Russia

c

 France

d

 England

Answer & Explanation
Answer : Option C

12.  Zimbabwe got Independence in

a

  1965

b

 1980

c

 1995

d

 2004

Answer & Explanation
Answer : Option B

13.  Who discovered North Pole?

a

  Magellan

b

 Amundsen

c

 Robert Peary

d

 Captain James

Answer & Explanation
Answer : Option C

14.  When was the Communist Party of China founded?

a

  1920

b

 1921

c

 1922

d

 1923

Answer & Explanation
Answer : Option B

15.  Rome was founded in

a

  500 BC

b

 1000 BC

c

 1300 BC

d

 1500 BC

Answer & Explanation
Answer : Option B
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers