31.  Who of the following was the U.N.O.'s first Secretary General from the African continent?

a

  Javier Perez de Cuellar

b

 Ban Ki-moon

c

 Boutros Boutros-Ghali

d

 Kofi Anan

Answer & Explanation
Answer : Option C

32.  Where is the headquarters of Pan American Health Organization:

a

  Washington DC

b

 Ottawa

c

 New York

d

 Mexico

Answer & Explanation
Answer : Option D

33.  Five major programs through which UNESCO pursues its objectives includes

a

  Social Sciences

b

 Natural Sciences

c

 Education and Culture

d

 None of these

Answer & Explanation
Answer : Option C

34.  Which of the following is not associated with the U.N.O?

a

  ILO

b

 WHO

c

 ASEAN

d

 None of the above

Answer & Explanation
Answer : Option C

35.  Where is the Headquarter of WTO?

a

  Vienna

b

 Paris

c

 Berne

d

 Geneva

Answer & Explanation
Answer : Option D

36.  International Atomic Energy Agency was established on

a

  29 July, 1957

b

 27 July, 1957

c

 24 July, 1957

d

 16 July, 1957

Answer & Explanation
Answer : Option A

37.  National Research Centre on Plant Biotechnology is situated at

a

  Nagpur

b

 New Delhi

c

 Mumbai

d

 Kolkata

Answer & Explanation
Answer : Option B

38.  Who was the only Secretary General of the UNO to have died while in office?

a

  Trygve Lie

b

 Kurt Waldhiem

c

 U Thant

d

 DagHammarskjold

Answer & Explanation
Answer : Option D

39.  When is the UN Day celebrated?

a

  October 24

b

 September 24

c

 June 26

d

 August 8

Answer & Explanation
Answer : Option A

40.  The headquarter of the International Court of justice is at:

a

  Geneva

b

 The Hague

c

 Rome

d

 Vienna

Answer & Explanation
Answer : Option B

41.  Which organ of the United Nations Organisation is responsible for coordinating the work of its specialised agencies?

a

  Economic and Social Council

b

 Secretariat

c

 General Assembly

d

 Security Council

Answer & Explanation
Answer : Option A

42.  International Criminal Court started functioning on

a

  1 July, 2002

b

 7 July, 2002

c

 19 July,2002

d

 23 July, 2002

Answer & Explanation
Answer : Option A

43.  Which of the following is not function of United Nations Development Programme?

a

  Poverty reduction

b

 Energy and environment

c

 Protect Refugees worldwide

d

 Poverty reduction

Answer & Explanation
Answer : Option C

44.  The headquarter of International atomic Energy Agency is located in:

a

  Geneva

b

 Washington

c

 Vienna

d

 London

Answer & Explanation
Answer : Option C

45.  Which organization was formed by Henry Dunant the winner of the first Nobel Peace prize in 1901?

a

  International Red Cross

b

 Medecins Sans Frontieres

c

 Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons

d

 Worldwide Fund for Nature

Answer & Explanation
Answer : Option A
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers