76.  The headquarters of UNHCR is located at

a

  New York

b

 Rome

c

 Geneva

d

 London

Answer & Explanation
Answer : Option C

77.  Headquarters of International Atomic Energy Agency was located in

a

  Geneva, Switzerland

b

 Mexico

c

 Moscow, Russia

d

 Vienna, Austria

Answer & Explanation
Answer : Option D

78.  Where is the International Monetary Fund (IMF) headquartered?

a

  Paris

b

 Vienna

c

 Geneva

d

 Washington D.C

Answer & Explanation
Answer : Option D

79.  The five permanent members of UN security council are

a

  Japan, West Germany, USSR, UK and USA

b

 Canada, China, France, USSR and USA

c

 Germany, China, USSR, UK and USA

d

 China, France, USSR, UK and USA

Answer & Explanation
Answer : Option D

80.  Which UN organ separately elects the judges of International Court of Justices?

a

  UN General Assembly

b

 UN Security Council

c

 Both (a) and (b)

d

 None of the above

Answer & Explanation
Answer : Option C

81.  The international organization which coordinates shared global use of radio and assists worldwide technical standards of telecommunication is

a

  International Telecommunication Organizers

b

 International Telegraph Bureau

c

 International Telegraph Organization

d

 International Telecommunication Union

Answer & Explanation
Answer : Option D

82.  Where was the first ever security Council Summit meeting held in early 1992?

a

  New York

b

 Paris

c

 Geneva

d

 London

Answer & Explanation
Answer : Option A

83.  United States government agency which leads to US space exploration 'NASA' is abbreviation of

a

  National Administration of Space Aeronautics

b

 NationalAeronautics and Space Administration

c

 National Atomic and Space Administration

d

 National Administration of Space Astronauts

Answer & Explanation
Answer : Option B

84.  Which European country provides its currency for Bank of Central African States:

a

  France

b

 UK

c

 Netherlands

d

 Germany

Answer & Explanation
Answer : Option A

85.  World Tourism Organization is a specialized agency of

a

  United Nations

b

 Economic Cooperation Organization

c

 International Civil Aviation Organization

d

 International Bank for Reconstruction and Development

Answer & Explanation
Answer : Option A

86.  How many permanent members are there in the Security Council?

a

  3

b

 4

c

 5

d

 6

Answer & Explanation
Answer : Option C

87.  International organization World Food Programme is a member of

a

  International Bank for Reconstruction and Development

b

 UN Development Group

c

 UN Security Council

d

 Food and Agriculture Organization

Answer & Explanation
Answer : Option B

88.  Which of the following established as the Bretton Woods Conference in 1944?

a

  IMF

b

 ILO

c

 WHO

d

 UNDP

Answer & Explanation
Answer : Option A

89.  When was the South Asian Association for Regional Co-operation (SAARC) formed?

a

  1985

b

 1982

c

 1986

d

 1987

Answer & Explanation
Answer : Option A

90.  When was the first restructured sustantive session of the Economic and Social Council held:

a

  29 April to 31 July, 1992

b

 27 April to 30 July, 1992

c

 27 June to 31 July, 1992

d

 None of the Above

Answer & Explanation
Answer : Option C
500
Write your Comment or Discuss..
    Log in | Sign up


    Sponsored Links

    General Knowledge 4400+ MCQ's PDF Download
    General Knowledge Questions and Answers